artikel

Mera debattartiklar

Ingemar Hiller har producerat tre nya debattartiklar, varav två publicerats hos Arbetarbladet.

Samtliga går att läsa i sin helhet nedan.

Skillnaden mellan politiska vildars och Vänsterns värderingar (Arbetarbladet)

Hög tid att reda ut begreppen vad gäller invandringen (Arbetarbladet)

Vi börjar med den som inte blivit publicerad.

(V) vill sänka skatten för pensionärerna 2015.

Vi tycker det är dags att rätta till den skattediskriminering som Alliansregeringen Reinfeldt utsatt Sveriges pensionärer för genom att utestänga dem från de digra skattesänkningar de frikostigt delat ut till de allra rikaste, som tjänat 10.000-tals kronor varje år på kraftigt sänkta inkomstskatter.

Detta är djupt omoraliskt och orättvist eftersom pensionärerna tillhör de utsatta grupper som verkligen behöver sänkt skatt.

Därför vill Vänsterpartiet satsa 2,2 mdr kr redan under 2015 på denna reform som innebär att skatteskillnaden mellan arbetande och pensionärer tas bort på pensioner upp till 12.000 kr.

-Detta ger 3.600 kr mer kvar efter skatt per år.

Vi nöjer oss inte med det utan fortsätter att sänka skatten även för de pensionärer som har en pension från 12.000 kr till 16.000 kr i månaden.

Efter snart 8 år av orättvisor slår vi an tonen direkt genom att visa vägen med vår rättvisa och solidariska politik genom att först förbättra livssituationen för de mest utsatta.

Ingemar Hiller (V)


Skillnaden mellan politiska vildars och Vänsterns värderingar (Arbetarbladet)

Få har sannolikt missat den uppmärksamhet Ung Vänster fått vad gäller kopplingar till vänsterextrema våldsorganisationer och sympatier för politiskt våld.

Många har därav dragit slutsatsen att Vänstern förespråkar och stödjer politiskt våld.

Låt mig då förklara vad som hänt och tydliggöra vissa mycket viktiga punkter:

  1. Vänsterpartiet har nolltolerans mot våld i alla dess former och sammanhang, allra mest mot politiskt våld. Påståendet att Vänstern accepterar och förespråkar våld finner inte det minsta stöd i vårt partiprogram.

    -Vänstern är och förblir demokratisk!

  2. Inte heller Ung Vänster befrämjar politiskt våld i sina stadgar.

  1. Både Ung Vänster på central nivå samt Vänsterpartiets partiledning har dels öppet tagit avstånd från allt vad våld heter, dels vidtagit åtgärder som t ex uteslutning av medlemmar som ställer sig bakom våld som politiskt verktyg.

  1. Vilka är då dessa personer inom Ung Vänster som sympatiserar med våldsmetoder?

    Jo, en politisk term för medlemmar i politiska organsiationer som agerar och uttalar sig egenmäktigt utan förankring i organisationens värdegrund och stadgar, är politiska vildar. De skapar sina egna värderingar som i detta fallet går i rak motsats till vad Vänstern står för.

Det är naturligtvis allvarligt när åsikter av den här grova sorten uttrycks fritt utan något stöd av organisationen eller förbundet, men knappast ovanligt i svensk politik.

Låt mig klargöra en sak: Vänstern har aldrig gjort eller kommer någonsin acceptera politiskt våld.

Vänstern är en fredlig och demokratisk rörelse och kommer så förbli.

För att säkerställa detta och markera vår nolltolerans mot politiskt våld, har redan många medlemmar i Ung Vänster uteslutits. Fler kan komma på tal om det krävs.

Vi accepterar inte, under några som helst omständigheter, medlemmar som agerar odemokratiskt och som sätter våldet i förarsätet.

Vi kommer aldrig tolerera några politiska vildar med våld på agendan, därför riskerar alla, i högsta grad, som yttrar dessa avskyvärda åsikter att uteslutas!

Ingemar Hiller (V)


Hög tid att reda ut begreppen vad gäller invandringen (Arbetarbladet)

Det är väl knappast någon nyhet att högerextrema grupper och partier som t ex Sverigedemokraterna använder invandringen och invandrarna som slagträ i sin syndabockspolitik.

Är det någon mer än jag som känner igen taktiken som användes på 30-40-talen där en viss Angela Merckel är Förbundskansler..?

Sverigedemokraternas verklighet:

Alla samhällsproblem och den försämrade välfärden stavas invandrare. Om vi bara kraftigt begränsar invandringen kommer våldet på gatorna minska, ekonomin stärkas, jobben bli fler och vi etniska svenskar kommer förenas i en enda stor lycklig familj i folkdräkt.

Det tråkiga för i första hand Sverigedemokraterna, är att verkligheten ser helt annorlunda ut.

Klassklyftspolitiken och de sociala och ekonomiska problemen som drabbat stora grupper under de två senaste mandatperioderna har de själva, i stort, varit med att rösta igenom. Tittar man på hur SD har röstat talar statistiken sitt tydliga språk: I 8-9 frågor av 10 har SD röstat med Alliansregeringen och därmed kraftigt bidragit till ett Sverige som slitits mitt itu socialt och ekonomiskt.

Vad skapar klassklyftor och ekonomiska problem? Statistiskt sett är det en alldeles utmärkt politik om man vill skapa förutsättningar för ökad segregering och därmed ökad kriminalitet och utanförskap.

-Människor utan framtidstro, arbete och hopp blir desperata och har väldigt lite att förlora…

Här reagerar såväl svenskfödda som invandrare lika. Det stödjer all forskning.

De samhällen som visar minst klassklyftor, segregation och hög sysselsättningsgrad är också betydligt fredligare och mindre problematiska samhällen. Det är också vedertagna fakta.

För att knyta an till Sverigedemokraternas cyniska sätt att reducera människor till plus- och minustecken i en räkenskapsbok, när det gäller att framställa hur mycket invandringen kostar Sverige:

Sverige har i omgångar genom historien inte kunnat driva den samhällsekonomiska utvecklingen utan invandrare. Senast var under efterkrigstiden, d v s på 50-60-talen.

Vårt välfärdssamhälle som senare byggdes upp var i mångt och mycket tack vare dessa strävsamma invandrare som kom hit och fyllde tomrummen i fabrikerna.

Nu står vi inför samma behov:

Redan nu har vi stora pensionsavgångar och jobb som måste bemannas. Det är dock ingenting jämfört med behovet inom bara 10 år.

Utan den invandring vi har skulle Sverige ganska snart förvandlas till ett U-land där hjulen i näringsliv, offentlig sektor mm stannar.

Vi skulle varken ha ekonomi att ta hand om våra gamla, sjuka, barn mm.

Och knappast heller kunna erbjuda några ålderspensioner att tala om. Det samma skulle gälla socialförsäkringarna.

Om vi inte har tillräckligt med arbetskraft, vilka ska då dra in skattemedel som behövs för ett svenskt välfärdssamhälle värt namnet?

Sverigedemokrater gillar siffror, så jag fortsätter gärna på den vägen:

Visste ni att ett svenskfött barn kostar samhället betydligt mer innan den kan börja bidra till statskassan?

I genomsnitt är faktiskt varje invandrare som kommer hit en vinstaffär för staten och inte minst för kulturen.

När en invandrare går i pension har den med råge ”betalat” tillbaka vad den kostade staten i genomsnitt de första 6-7 åren efter anländningen.

Slutsatsen är entydig: Invandring har, är och kommer alltid berika Sverige. Däremot ska EU ställa större krav på de länder som knappt tar emot några immigranter alls.

Samma osolidariska mönster ser vi i Sverige: Inte sällan vägrar borgerligt styrda kommuner ta sitt solidariska ansvar och ta emot dessa stackars människor.

Här vill jag se en rejält skärpt lagstiftning som börjar i Bryssel för att sedan klubbas igenom i Sveriges Riksdag. -Ingen kommun ska tillåtas smita undan sitt medmänskliga ansvar.

Vi vänsterpartister använder vetenskap, historia och statistik när vi formulerar politik och argumenterar. Vi tror inte, vi tar reda på fakta!

Kära väljare; jag ber er vara kritiska och göra som oss innan ni låter Jimmie Åkesson göra sina skrönor och myter till verklighet.

Ingemar Hiller (V)

Kopiera länk