artikel

Två debattartiklar publicerade.

Idag har två av våra medlemmar fått debattartiklar publicerade hos Arbetarbladet.

En av Ingemar Hiller, Vänsterpartiet – På sikt socialdemokratins arvtagare.

Samt en av Urban Blomster, Inrätta ett nytt klimatprogram.

Båda finns också att läsa i sin helhet nedan.

 

Vänsterpartiet – På sikt socialdemokratins arvtagare.

Min bedömning är att denna högerflirt från herr Löfven kan skada Vänsterpartiet alternativt stärka det. Det är ingalunda så att efterfrågan efter Socialism har försvunnit trots all triangulering. Det finns massor av utsatta människor i vårt land som skriker efter en stärkt arbetsrätt, förbättrad allmän vård och omsorg samt en dräglig tillvaro.

Om Socialdemokraterna rör sig mot mitten skapas ett tomrum efter dem till vänster som garanterat kommer fyllas.

Det är inte gjort över en natt att främst locka över besvikna vänstersossar eftersom partilojaliteten är hög. Främst bland äldre socialdemokrater.

Men en ny generation utan nostalgiska belastningar från Palmes tid kommer förr eller senare se att vi är det enda arbetarpartiet.

För att lyckas växa rejält krävs hårt arbete och bredda Vänsterns målgrupp. Få väljarna att inse att vi har en politik som passar de flesta, utom möjligen de riktigt förmögna.

Den uppgiften måste vi ta på allvar och bredda våra frågor att t ex inkludera ekonomisk tillväxt även i en reglerad, privat sektor. Att vi kan skapa jobb och på så sätt få användning för vår solidariska fördelningspolitik.

Troligtvis tar detta arbete enligt min bedömning runt 10-15 år för att partiorganisation osv ska kunna hantera ett Vänsterparti som ligger på fullt realistiska 15-20%.

Idag har vi en realistisk politik fjärran nittiotalets populism. Den senaste skuggbudgeten visar att vi fullt ut visar hur våra reformer ska finansieras.

Det är i mina ögon ett jättekliv mot ett betydligt mer seriöst och trovärdigt parti, långt utanför våra trogna medlemmar och sympatisörer.

Men att bygga ett stort och stabilt parti som inte bara blir en ”dagslända” är en hårt arbete som kräver tålamod.

Det finns ingen mirakelkur som hastigt gör oss dubbelt så stora.
Stabilitet byggs på sikt.

Därför manar jag till tillförsikt och tålamod.
-Vår tid kommer!

Ingemar Hiller, Vänsterpartiet Tierp

 

 

Inrätta ett nytt klimatprogram!
Vänsterpartiet vill inrätta ett helt nytt klimatprogram för investeringar i kommuner, landsting och företag. Vi kallar det Klimatprogrammet. Mellan 2012-2014 satsar vi  3 miljarder kronor
på Klimatprogrammet.
Ett program som skulle ha varit bra att ha för Tierps kommun nu när vi diskuterar investeringar på Biogasproduktion på initiativ från Centern i kommunen.
Det ska bland annat kunna användas till biogasproduktion, investeringar i fjärrvärme, övergång till biobränslen och klimatinformation för en hållbar livsstil mm.
Tidigare erfarenheter visar att den här typen av insatser på miljö och klimatområdet kan minska utsläppen kraftigt.
En ny regering kan mycket väl genomföra något liknande redan under hösten 2014.
Men jag ser stora möjligheter lokalt att komma framåt i frågan om energi- & miljöomställning.
Det finns ett ganska bra utvecklat engagemang i dessa frågor från flera av partierna i fullmäktige låt oss bygga vidare på detta.

Vi ska vara i framkant, eller hur?

Urban Blomster, gruppledare Vänsterpartiet Tierp

Tel 0725889015

Kopiera länk