artikel

Debatt: Satsa på lågavlönade i Tierp

Debattartikel i Arbetarbladet. I sin helhet nedan.

 

Satsa på lågavlönade i Tierp

Vänsterpartiet har drivit frågan om att få in en låglönesatsning i budgeten.

Vi har krävt 7 miljoner i tillägg . Vilket skulle kunna ge mer än 1 000 kronor i månaden för ganska många av de med sämsta lönerna i kommunen. Det är personal framförallt inom hemtjänst och personlig assistans som det gäller. Pengarna skulle kunna användas både till löneökningar och kompetensutveckling vilket också skulle ge ökade löner på sikt. Rödgröna styren har genomfört sådana satsningar bland annat i Malmö. Men i Tierps kommun finns inget intresse, varken från styrande S och MP eller från borgligheten. Vi vänsterpartister är övertygade om att vi har ett stort stöd utanför fullmäktige i den här frågan. Många är beredda att betala en femtiolapp mera i skatt för detta rättvisekrav. I framtiden kommer det att finnas ett stort behov av personal i berörda områden.

Dels beroende på stora avgångar av personal och dels på att de stora årskullarna 40-talistersnabbt närmar sig vårdbehov. Vi måste planera för detta nu högre löner , kompetensutveckling och erbjudande om heltidstjänster är något som vi politiker bör starta upp redan nu.

Vänsterpartiet kommer inte att svika i denna kamp verkligheten är på vår sida. Till övriga partier I Tierp kommunfullmäktige säger vi välkommen till verkligheten ni också det brådskar.

Urban Blomster

Gruppledare Vänsterpartiet Tierp

Kopiera länk