Nyheter

Snart dags att bestämma över Europa

Du har nog redan läst om att allt mer lagstiftning kommer från EU. Det som ser ut som svensk lag har sitt upphov i ett direktiv från EU, inte riksdagen hemma i Sverige. Därför är det enormt viktigt att den som vill se en rödare regering 2010, går till valurnan och lämnar sin röst för ett rödare Europa.

På årsmötet i Tierp presenterade Vänsterpartiets ombudsman fakta inför valet den 7 juni för Europaparlamentet. Alla medlemmar erbjuds att bättra på sina kunskaper en utbildningsdag den 4 april i Uppsala. Idag har Sverige 19 ledamöter i EU, två av den är Vänsterpartister, Jens Holm och Eva-Britt Svensson. Jens Holm har avböjt omval så Vänsterpartiets lista toppas numera av Eva-Britt Svensson som kandiderar igen, nya namn i toppen är Hanna Löfqvist och Mikael Gustafsson.

Vi vill se ett  Europa som kan samarbeta utan överstatliga organ. På samma sätt som de nordiska länderna kom överens om passfrihet och fri arbetsmarknad mellan sig, så vi arbeta med hela Europa. Lissabonfördragets främsta mål är inflationsbekämpning inte sysselsättning, fri rörlighet för varor är viktigare än människors arbetsvillkor, vi vill skapa ett socialt Europa som sätter människors behov främst.

Här under finns länkar till Vänsterpartiet material om EU. Dels en studiebok för cirklar, dels ett antal rappporter om frågor i EU och till sist länken till vår parlamentariska EU-grupp.

EU studiebok

Rapporten om fisket

Rapporten om EU:handelspolitik

Rapporten om lobbyismen i EU

Rapporten om avregleringen av sjukvården

Länken till våra EU-parlamentariker:

http://www.vguengl.org/

 

Skriv en kommentar