Nyheter

Ohlys besök i Tierp en succé

På måndagseftermiddagen besökte partiledare Lars Ohly Tierp för att föra fram Vänsterpartiets förslag om klimattaxa inom kollektivtrafiken. Under en och en halv timme fanns Ohly, som tog Upptåget till Tierp, och representanter från Vänsterpartiet i Tierp och Ung Vänster på plats vid stationen i Tierp för att informera om kampanjen.

Klimattaxan innebär att Vänsterpartiet vill se ett försök med avgiftsfri kollektivtrafik i två län under 4–5 år.

– Om det blir permanent och det går på skatten tjänar alla som har en inkomst upp till 38 000 kronor på att det är avgiftsfritt. Förlorar gör också alla som aldrig åker kollektivt, säger Lars Ohly till Arbetarbladet.

Reaktionerna bland pendlarna på förslaget om klimattaxa var övervägande positiva.

– Vi har fått många positiva reaktioner från både unga och äldre, säger Urban Blomster, gruppledare för Vänsterpartiet i Tierp.

LÄNK:
Här kan du läsa hela Arbetarbladets artikel >> (OBS! Död länk.)

Skriv en kommentar