Nyheter

Ge sportfisketurismen en chans

Sverige kan bli en mycket framgångsrik sportfiskenation. Vi har de bästa förutsättningar med många sjöar och vattendrag och dessutom en mycket lång kust. Tierps kommun har lång kust runt Hållnäshalvön och dokumenterat bra sportfiske i Dalälven vid Söderfors och Mehedeby.

Sportfisket borde marknadsföras mycket mera i kommunen. Då skulle det säkert få effekter för besöksnäringen och skapa en del jobb. Uthyrning av båtar,  skapa övernattningsmöjligheter mm. Besöksnäringen hör framtiden till och där är sportfisket ett alternativ vid sidan om kulturturismen.

Stockholm har många sportfiskare, en del av dem borde prova fiskelyckan i vår kommun. Det finns stora möjligheter att locka sportfiskare även utifrån Europa. Det krävs att kommunen blir mer målmedveten i sin marknadsföring. Och att små entreprenörer också visar framfötterna i frågan.

Urban Blomster (bilden)
gruppledare
Vänsterpartiet Tierps Kommun

Skriv en kommentar