Nyheter

Demokrati och personalinflytande är framtiden

Vänsterpartiet kräver ett slut på konkurrensutsättning och privatiseringar så också i Tierps kommun. Vi menar att demokrati och personalinflytande är den rätta vägen att möta framtiden.

Socialdemokrater skriver inför valet i höstas att de offentliga arbetsplatserna ska vara mönsterarbetsplatser. Vi i Tierpsvänstern instämmer helt i detta. Var ska vi börja?’

Att privatiseringar, entreprenader och liberaliseringar är positivt har blivit ett mantra på många håll. Men flera nya rapporter har kommit med allvarlig kritik mot detta.

De stora, utlovade vinsterna har ofta uteblivit och i verkligheten har man på många håll upplevt stora problem med den privatiserade offentliga sektorn. Man kan förstås fråga sig vem som tjänar på den här politiken. Svaret är oftast ett litet fåtal företag, och deras aktieägare.

Som skattebetalare, konsumenter och medborgare förlorar vi stora summor pengar varje år pengar som försvinner ned i en liten grupps fickor. Det finns en annan väg att gå och det är att sätta stopp för vidare privatiseringar och konkurrensutsättningar.

Urban Blomster,
Gruppledare Vänsterpartiet Tierp

Skriv en kommentar