Nyheter

Satsa på kultur och idrott i Tierp

Jag tycker att en nisch som Tierps kommun borde satsa på är kultur och idrott. Det finns stora möjligheter att utveckla båda. En sådan sak som elljusspåret vid Vegavallen har dragit människor hit för att träna både från Uppsala och Stockholm.

De aviserade satsningarna på Vegavallen är bra både för fotbollen och friidrotten. Fick vi lika bra framgångar på dessa områden som volleybollen har haft så vore mycket vunnet. Visst har sportsliga framgångar betydelse för att göra kommunen känd i stora delar av vårt land. Vad gäller kulturen finns också stora möjligheter.

Hur stor betydelse har inte musikfestivalerna i Hultsfred ock Arvika haft för respektive kommun? Vi har väldigt mycket av kultur och kulturhistoria i Tierps kommun det gäller bara att ta tillvara och göra den känd och tillgänglig för fler besökare.

Tillgången till olika kulturella mötesplatser i vid mening, är avgörande för en kommuns utveckling. De behövs för att människor ska finna det intressant och stimulerande att bo, leva och verka inom kommunen. Dessutom skapar kultursatsningar arbete och utveckling för enskilda individer och orter. Både i sig själv, då främst inom turistnäringen, men också som en av de faktorer som avgör var ett företag ska etablera sig.

Det är min fasta övertygelse att en satsning på kultur och idrott ger ett betydligt bättre inflyttningsresultat för kommunen än några tioöringars sänkning av skatten.

Urban Blomster , Vänsterpartiet, Tierp

Skriv en kommentar